Door een tekort aan magnesium dreigt de volledige auto-industrie stil te vallen.
Volledig scherm
Door een tekort aan magnesium dreigt de volledige auto-industrie stil te vallen. © Getty Images/Image Source

Nieuwe klap auto-industrie: magnesiumtekort dreigt wereldwijde productie lam te leggen

De auto-industrie heeft het momenteel al hard te verduren dankzij het tekort aan chips en halfgeleiders, waardoor vele fabrieken stilgelegd worden. Daar dreigt nu in Europa een nieuwe crisis bovenop te komen door een tekort aan magnesium. 

26 reacties

 • Reginald Grunder

  1 jaar geleden
  Wij maken ons Europa veel te afhankelijk van andere landen bijv China Rusland.Die natuurlijk hun strategie aanpassen om belangrijk en onmisbaar te blijven. Hierdoor zullen de prijzen enorm stijgen. We hebben nu al wat ervaring opgedaan We krijgen er denk ik veel ervaring bij,meer financieel in negatieve zin. De tijd zal het leren.
 • Kroon

  1 jaar geleden
  Nissan Nootje van 11 jaar: 1 op 23, wel wat uitstoot maar heb 10 bomen staan. En niks geen 2 handen stuurwiel trilkorrektie, lane warning, navigatieflut, ontbreken extra wiel. Wel heerlijke cd player want radiostations zijn knetter.
 • Patrick Bergh

  1 jaar geleden
  Het zou handig zijn als landen niet meer zo afhankelijk zouden zijn van China want dit land heeft overal dikke vingers in, van magnesium tot de farmaceutische industrie
 • J. Schottelndreier

  1 jaar geleden
  Goed punt Don Frenser: "China de schuld kunnen geven voor de opwarming van de aarde met hun kolencentrales. Dat ze hun produktie maken voor ons mag niet gezegd worden." - dus: Stop met goedkope spullen uit China kopen.
 • Rigo Golo

  1 jaar geleden
  Ik denk dat dit soort crises ook kansen biedt, namelijk andere productiemethoden gaan toepassen en ook anders omgaan met consumptie van bepaalde producten. M Blaak