Volledig scherm
© Nissan

Nieuwe Nissan Leaf kan niet tegen snelladen

De Nissan Leaf is nog maar net op de markt, maar wordt volgens de Belgische nieuwssite Autogids nu al her en der op het internet bekritiseerd omdat deze niet om kan gaan met meerdere snellaadbeurten per dag.

Nissan heeft zijn volledig elektrische middenklasser Leaf onlangs compleet vernieuwd en belooft dat deze op alle vlakken beter is dan zijn voorganger, maar dat lijkt niet op te gaan voor het laadvermogen van de auto. Een aantal klanten heeft namelijk ontdekt dat het niet mogelijk is om de auto op één dag meer dan twee tot drie keer op te laden met een gelijkstroom-snellader. Dat is vervelend voor wie van plan is om lange afstanden in korte tijd af te leggen met de auto.

Te warm

Klanten die de auto meermaals aan de snellader leggen constateren steevast dat het laadvermogen pijlsnel afneemt. Het probleem zit hem naar verluidt in de afwezigheid van een temperatuurbeheersing voor de accu. Na een paar snellaadbeurten wordt die daardoor zo warm, dat het laadvermogen kunstmatig moet worden verlaagd van 45 naar 22 kW. Veel klanten hebben dit al ondervonden en hebben hun teleurstelling doorgegeven. Volgens de Belgische site heeft Nissan nog niet officieel gereageerd.

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”