Volledig scherm

Nigeriaan begraaft vader in gloednieuwe BMW X5

In Afrika werden overleden mensen ooit op een boot gezet richting het hiernamaals. Anno 2018 kiest een inwoner van Nigeria voor een gloednieuwe BMW voor de laatste reis van diens vader.

Op een foto is te zien dat een zekere Azubuike zijn vader begraaft in een gloednieuwe BMW. Het gaat naar verluidt om een begrafenis in Ihiala in de staat Anambra. Azubuike zou volgens de Hindustan Times zijn vader een BMW beloofd hebben, maar deze overleed voor zijn zoon hem de auto kon schenken. En dus loste Azubuike zijn belofte op deze wijze in. 

In Nigeria, waar de auto met inzittende ter aarde werd besteld, leidde de decadente begrafenis tot de nodige ophef. Of het echt is of een hoax is niet honderd procent zeker. In de commentaren wordt gesuggereerd dat het gaat om opnames die zijn gemaakt voor een film. Het is overigens niet de eerste keer dat een man in zijn auto wordt begraven. In juni bestelde de familie van een man uit China hem ter aarde in een zilvergrijze sedan die hij meer dan tien jaar lang bezat.

  1. Een emoji op je kentekenplaat: in Australië mag het

    Een emoji op je kenteken­plaat: in Australië mag het

    In Australië zijn vanaf 1 maart emoji's op kentekenplaten van auto's officieel toegestaan. In Queensland zijn de nieuwe nummerborden te bestellen, met keuze uit vijf verschillende smileys. Je kan kiezen tussen een emoji die een knipoog geeft, een zonnebril draagt, eentje die hartjes als ogen heeft, een die breeduit lacht of een die glimlacht. De gepersonaliseerde kentekenplaten kosten 500 Australische dollar, omgerekend ongeveer 315 euro.