Margot Robbie in de video die zij voor Nissan heeft gemaakt
Volledig scherm
Margot Robbie in de video die zij voor Nissan heeft gemaakt © Nissan

Nissan strikt Margot Robbie voor promotie elektrisch rijden

Nissan heeft actrice Margot Robbie gestrikt om het elektrisch autorijden te promoten. Robbie – genomineerd voor een Academy Award – heeft in een video voor Nissan haar glamour-outfit verwisseld voor een wetsuit en een surfboard.

Margot Robbie moet  mensen inspireren om groener te leven en de overstap naar duurzame energie te maken. De Australische actrice heeft samen met regisseur Bryan 'Mr SuperBowl' Buckley een 'open videobrief' gemaakt. Daarin is Robbie te zien terwijl ze 's morgens vroeg op haar surfboard geniet van de golven en vervolgens naar haar nieuwe Nissan Leaf wandelt. De film toont ook beelden van steden gevuld met smog, terwijl Robbie de kijkers vraagt om over te stappen naar een elektrische auto om het milieu en de wereld beter te maken voor onszelf en de generaties die na ons komen.

Zélf doen

Robbie vertelt de kijker dat 'niet de overheden een groenere wereld maken, maar dat wij dat zelf moeten doen.' Ze sluit de film af met de opmerking dat we door de manier waarop we het autorijden veranderen, we ook onze manier van leven kunnen veranderen en duurzaam maken.

De actrice, producer en zakenvrouw zegt: 'Ik hoop dat deze film mensen overal ter wereld inspireert. Om voor een betere toekomst te kiezen voor alternatieve vormen van energie en voor emissievrije mobiliteit.'

De Nissan Leaf van Margot Robbie
Volledig scherm
De Nissan Leaf van Margot Robbie © Nissan
De elektrische Nissan Leaf maakt zich in elk geval lokaal niet schuldig aan luchtvervuiling
Volledig scherm
De elektrische Nissan Leaf maakt zich in elk geval lokaal niet schuldig aan luchtvervuiling © Nissan
In de video voor Nissan is de actrice surfend te zien
Volledig scherm
In de video voor Nissan is de actrice surfend te zien © Nissan