Norah Jones veiligste muziek tijdens autorijden

Wie veilig wil autorijden, kan maar beter niet naar hiphop of heavy metal luisteren tijdens het rijden. Wat is dan wel 'veilige' muziek? Uit een onderzoek van de London Metropolitan University zou blijken dat muziek van Norah Jones het veiligst rijdt.

De Britse onderzoekers hebben een lijst samengesteld met de tien meest 'veilige' nummers. 'Come Away With Me' van Norah Jones staat bovenaan de lijst, meldt de Britse krant The Telegraph. In de lijst komen we ook liedjes tegen van Aerosmith, Elton John en Coldplay.

Voor het onderzoek werden acht bestuurders op pad gestuurd. Zij reden ruim 800 kilometer. Volgens de onderzoekers reageren bestuurders op de weg het beste op muziek die hetzelfde ritme heeft als de menselijke hartslag, zo tussen de zestig en tachtig beats per minuut.

Hardere muziek of liedjes met een hoger tempo zouden juist onveilig rijgedrag in de hand werken. Vrouwen zouden wilder gaan rijden als ze hiphop luisteren. Mannen gaan juist harder rijden bij het beluisteren van heavy metal.

De top tien met veiligste liedjes:
1. Come Away With Me - Norah Jones
2. Billionaire - Travie McCoy Feat. Bruno Mars
3. I'm Yours - Jason Mraz
4. The Scientist - Coldplay
5. Tiny Dancer - Elton John
6. Cry Me a River - Justin Timberlake
7. I Don't Want to Miss a Thing - Aerosmith
8. Karma Police - Radiohead
9. Never Had a Dream Come True - S Club 7
10. Skinny Love - Bon Iver