Flixbus.
Volledig scherm
Flixbus. © Flixbus

Ook Flixbus lamgeslagen door internationale beperkingen

De verkeersstromen komen in Europa piepend en krakend tot stilstand door Covid-19. Sinds twaalf uur vannacht is ook Flixbus vleugellam door internationale beperkingen.

Op de internationale website van Flixbus wordt gemeld dat Flixbus Nederland niet meer internationaal rijdt door de beperkingen die zijn opgelegd door Duitsland en België. Volgens de site zijn ook de binnenlandse verbindingen opgeheven als gevolg van de beperkingen, maar de Nederlandse site doet hierover weer geen mededelingen. Al kan dat snel veranderen, getuige de mededeling: ‘Deze pagina zal onmiddellijk worden bijgewerkt in geval van nieuwe richtlijnen van de bevoegde autoriteiten’.

Ritten binnen Nederland en van Nederland naar andere landen die nog niet zijn afgesloten, gaan vooralsnog door, zo meldde Flixbus enkele dagen geleden. Flixbus volgt daarmee de instructies en aanbevelingen van de Duitse, Belgische en Franse federale overheid. Het bedrijf heeft daarom alle ritten met vertrek en aankomst in Duitsland en België geschrapt.

Voucher

De betrokken passagiers worden geïnformeerd en ontvangen een voucher voor de volledige ticketprijs zonder annuleringskosten. Flixbus  bood tot voor kort goedkope busreizen aan naar meer dan 2500 Europese bestemmingen voor prijzen die beginnen vanaf vijf euro. Gedupeerde klanten kunnen zich volgens Flixbus wenden tot het e-mailadres dat is opgegeven bij het boeken.