Volledig scherm
© Youtube

Oostenrijkse politie creëert file om man die 338 km/u rijdt te stoppen

Geen rijbewijs, maar wel trots melden dat je 338 km/u hebt aangetikt in je Porsche 911 GT3 RS. Dat deed een 34-jarige Oostenrijker, die alleen gestopt kon worden doordat de politie een kunstmatige file creëerde. 

De Oostenrijkse politie werd woensdag getipt dat iemand 'met krankzinnige snelheden' over de  A1 bij Amstetten reed. Over een afstand van 44 kilometer zou hij  in zijn Porsche 911 GT3 gemiddeld (!) meer dan 280 km/u hebben gereden, zoals latere metingen hebben aangetoond. Dat was veel te snel voor de achtervolgende agenten, die de man simpelweg niet konden bijhouden. 

Volledig scherm
© Automann-TV

De politie besloot over te gaan tot een ongebruikelijke stap: een patrouille-auto verderop vertraagde opzettelijk het verkeer en creëerde een soort kunstmatige verkeersopstopping. Uiteindelijk kon hij hierdoor worden ingehaald en aangehouden. Tijdens de controle bleek dat de man geen rijbewijs had. Echt veel berouw toonde hij ook niet. Integendeel, de man meldde trots een topsnelheid van 338 km/u te hebben gehaald en dus veel sneller had gereden dan de agenten hadden berekend.

Volgens  de krant 'Passauer New Press' is nog niet duidelijk welke straf de man krijgt. Voor rijden zonder geldig rijbewijs zou hij een boete krijgen van tussen de 400 en 800 euro. Een woordvoerder van de politie meldde echter dat het vaststellen van de exacte gemiddelde snelheid lastig wordt omdat de man niet geflitst is. De overtreding zou moeten worden aangetoond met indirect bewijs, aldus de krant.

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/