Eerdere onderhoudswerkzaamheden aan de Haringvlietbrug.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerdere onderhoudswerkzaamheden aan de Haringvlietbrug. © Qphoto

Ophef over jarenlange afsluiting rijbanen Haringvlietbrug: ‘Het is dramatisch’

Je zal maar voor Rijkswaterstaat werken, dan heb je op een verjaarspartijtje heel wat uit te leggen. Het twee jaar afsluiten van rijbanen op de Haringvlietbrug leidt tot ophef. Wethouder en ANWB zijn boos, forenzen en truckers voorzien files en lange omleidingen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het vakantie- en strandverkeer dat geheid vast komt te staan. 

 1. Trainer van omgekomen voetbalbroertjes deelt verdrietig verhaal: 'Waarom dit mooie gezin!’
  steunbetuigingen
  11

  Trainer van omgekomen voetbal­broer­tjes deelt verdrietig verhaal: 'Waarom dit mooie gezin!’

  Het trieste overlijden van de voetballende broertjes Isay (18) en Noah (16) slaat in IJsselstein en elders in het land in als een bom. Op sociale media is het aantal steunbetuigingen voor de geliefde tieners amper meer bij te houden. Chris Jansen van Jorksveld, voormalig jeugdtrainer bij IJFC in IJsselstein en een goede bekende van het gezin, schrijft in een indrukwekkend bericht het verdriet van zich af. ‘De tranen vloeien. Waarom dit mooie gezin!’
 2. Kunnen we straks nog doorrijden? Oude infrastructuur en nieuwe bewoners maken het tot een enorme puzzel
  PREMIUM

  Kunnen we straks nog doorrijden? Oude infrastruc­tuur en nieuwe bewoners maken het tot een enorme puzzel

  Lekker doorrijden wordt de komende jaren een immense opgave. De combinatie groot onderhoud aan wegen en bevolkingsgroei wordt niet alleen een hersenbreker voor Rotterdam, maar voor heel de provincie. René Vrugt, directeur van de nieuwe mobiliteitsorganisatie Bereikbaar Zuid-Holland, staat voor een ingewikkelde puzzel. ,,De Haringvlietbrug laat zien hoe urgent de opgave is.”