Eerdere onderhoudswerkzaamheden aan de Haringvlietbrug.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerdere onderhoudswerkzaamheden aan de Haringvlietbrug. © Qphoto

Ophef over jarenlange afsluiting rijbanen Haringvlietbrug: ‘Het is dramatisch’

Je zal maar voor Rijkswaterstaat werken, dan heb je op een verjaarspartijtje heel wat uit te leggen. Het twee jaar afsluiten van rijbanen op de Haringvlietbrug leidt tot ophef. Wethouder en ANWB zijn boos, forenzen en truckers voorzien files en lange omleidingen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het vakantie- en strandverkeer dat geheid vast komt te staan. 

 1. Kunnen we straks nog doorrijden? Oude infrastructuur en nieuwe bewoners maken het tot een enorme puzzel
  PREMIUM

  Kunnen we straks nog doorrijden? Oude infrastruc­tuur en nieuwe bewoners maken het tot een enorme puzzel

  Lekker doorrijden wordt de komende jaren een immense opgave. De combinatie groot onderhoud aan wegen en bevolkingsgroei wordt niet alleen een hersenbreker voor Rotterdam, maar voor heel de provincie. René Vrugt, directeur van de nieuwe mobiliteitsorganisatie Bereikbaar Zuid-Holland, staat voor een ingewikkelde puzzel. ,,De Haringvlietbrug laat zien hoe urgent de opgave is.”
 2. Nu 2 keer per week de nieuwsbrief van onze autoredactie: gratis in je mailbox
  gratis nieuwsbrief auto

  Nu 2 keer per week de nieuws­brief van onze autoredac­tie: gratis in je mailbox

  De nieuwsbrief van onze autoredactie verschijnt voortaan niet één maar twee keer per week: op zaterdag én op woensdag. Gratis alles over auto’s, verkeer en mobiliteit in je mailbox: het laatste nieuws, tests, interviews, vragen van lezers en achtergrondverhalen. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Auto. Klik op de grote blauwe actieknop hieronder om je meteen aan te melden. De nieuwsbrief Auto vind je vervolgens onder de knop Thema's.