Oproep VVN: Ouders, breng je kind niet meer met de auto naar school

VIDEODe verkeersveiligheid rondom scholen moet beter, constateert Veilig Verkeer Nederland (VVN). De organisatie roept ouders op alleen nog bij hoge uitzondering de auto te pakken om hun kind weg te brengen. Andere automobilisten kunnen helpen door schoolzones te mijden.

36 reacties

 • Dick Van

  3 weken geleden
  Ik liep vroeger 25 km en 25 km terug, als ik thuis kwam, eten en naar bed, de andere dag 6.00 uur op ,zó kon ik geen kattenkwaad uit halen. Nu heb ik twee nieuwe knieën en heupen 🤣
 • Philomeen Hooites

  4 weken geleden
  Ouders brengen kinderen met de auto naar school omdat ze meteen doorgaan naar hun werk. Nu ouders meer thuis werken zou dat minder moeten zijn.
 • Grotenhuis

  4 weken geleden
  Mensen die autorijden zetten willens en wetens mensenlevens an anderen op het spel. Dat zou zwaar ontmoedigd moeten worden door wegen rond scholen autovrij te maken.
 • Cornelis van den Blink

  4 weken geleden
  Moet je eens 30 km p/U rijden in de buurt van een school, die moeders zijn net kamikaze piloten met hun auto. Bekant in je kofferbak en links en rechts inhalen, en steek maar geen zebrapad over want ze rijden de vrouwen uit je broek (vrouwen stoppen zowiezo nooit voor een zebrapad).
 • John During

  4 weken geleden
  L.S., tja, en als je je kind dan naar school MOET brengen met de auto dan doet de Gemeente als wegbeheerder er dan ook van alles aan om het zo onveilig mogelijk te maken. Zo worden bij scholen (net als tegenwoordig bij een station) geen fatsoenlijke uitstap mogelijkheden meer gerealiseerd. Bij voorbaat geen éénrichtingsverkeer toegepast. En een fatsoenlijk brede stoep was al wegbezuinigd om elders wel plaats te maken voor een levensgevaarlijke busbaan.
 1. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging

 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta haalt uit tegen Vitesse en houdt Europees voetbal in vizier

  22:15