Peperdure Tesla van miljonair Salar Azimi gesmolten

Miljonair Salar Azimi uit Aardenburg is nogal van de nieuwe dingen en bijzondere ervaringen, maar zijn nieuwste primeur had hij liever aan zich voorbij laten gaan. Het interieur van zijn peperdure Tesla smolt afgelopen weekend helemaal weg.

Salar kocht de auto zo'n anderhalf jaar geleden voor 150.000 euro. ,,Het ging om een Tesla-X, een duur model.” Daar gebeurt zelden wat mee, weet Azimi, maar afgelopen weekend met die van hem wel. Salar had zijn auto uitgeleend aan Arash Aryan, algemeen directeur van voetbalclub Patro Eisden Maasmechelen, waarvan Azimi voorzitter is. ,,Hij woont in Rijswijk, en daar was hij heen gereden met zijn 3-jarige dochter", vertelt Salar. ,,Hij had zijn auto bij zijn huis geparkeerd, en een half uurtje later, toen hij weer weg wilde gaan, ging de deur niet meer open.” 

Volledig scherm
De Tesla-X van Salar Azimi zag er zo uit. © Shutterstock

Kortsluiting

Volledig scherm
Salar en zijn broer Sasan Azimi houden wel van dure auto's. © Peter Nicolai

Het ging helemaal mis: er bleek kortsluiting te zijn in de auto, en de binnenkant smolt compleet weg. De lener van de auto was erg van slag, vertelt Azimi. ,,Die zegt nu steeds: stel dat ik in die auto had gezeten met mijn kind en die deur was niet meer open gegaan. Dan waren wij zelf ook gesmolten!” 

Filmbeelden bevestigen Azimi's verhaal: het interieur is, volgens een brandweerman, ‘compleet weggesmolten en misschien wel ontploft'. Azimi heeft inmiddels contact gehad met mensen van Tesla. ,,Die vertelden mij dat zoiets nog nooit is gebeurd met dit type. Wel een heel enkele keer met een ander model, maar dan is dat ook meteen wereldnieuws.”

Overigens hoeft Azimi nu niet met de bus. ,,We hadden gelukkig net een nieuwe Lamborghini gekocht. Dus niemand hoeft bang te zijn dat ik nu moet fietsen of zo, haha...”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement