Volledig scherm
© Cortege

Poetin-logica: gepantserde motorfiets-escorte

De Russische president liet zich niet lang geleden voor het eerst zien in diens nieuwe staatslimousine - een schaamteloze kopie van een Rolls-Royce. Nu heeft hij iets nieuws: gepantserde motorfietsen van Russische makelij om hem te begeleiden. 

Wanneer je een motorfiets wilt uitschakelen, lijkt het ons nogal omslachtig om te proberen een kogel door het motorblok te jagen. Een kogel door de berijder jagen is vaak effectiever. Toch denkt Vladimir Poetin ogenschijnlijk dat de motor zelf de zwakke schakel is, want hij presenteert nu met trots zijn gepantserde Cortege-motorfietsen: duister ogende Harley Davidson klonen, die zo gebruikt konden zijn in de Terminator films met Arnold Schwarzenegger.

Volledig scherm
© Cortege

De Cortege-motorfietsen worden vervaardigd in Rostec en wegen 500 kilo per stuk. Desondanks accelereren ze binnen 3,5 seconden van 0-100 km/u en halen ze een topsnelheid van 250 km/u. Ze zijn voorzien van 150 pk sterke motoren, die - net als bij BMW - waarschijnlijk zullen functioneren volgens het boxer-principe. De start van de productie vindt eind 2018/begin 2019 plaats. Later zullen ook particuliere klanten de motorfietsen kunnen kopen. Prijzen worden niet genoemd.

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/

  1. ‘Na zes jaar kunnen autobanden toch nog steeds goed zijn?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Na zes jaar kunnen autobanden toch nog steeds goed zijn?’

    ,,Mijn verzekeringsmaatschappij vergoedt de kosten van een klapband slechts ten dele als die band ouder is dan zes jaar. Hierbij wordt de productiedatum gehanteerd. Dit is toch onredelijk, milieuonvriendelijk en slecht voor mijn portemonnee? Als meer dan zes jaar oude banden wel door de apk komen, mag ik aannemen dat daarbij gekeken is naar haarscheurtjes en de algehele conditie‘’, vraagt lezerJos de Graaf zich af.