Volledig scherm
In beslag genomen supersportwagens in Monaco © Schmee

Politie Monaco houdt tientallen Ferrari's, Porsches en Lamborghini's achter slot en grendel

De politie van Monaco grijpt tegenwoordig streng in bij overtredingen. De afgelopen weken hebben agenten naar verluidt ongeveer zeventig supersportwagens in beslag genomen tijdens de Formule 1 en het Top Marques auto-evenement.

Beide evenementen trokken duizenden autofans, die al dan niet met hun snelle bolides naar de stadstaat in Zuid-Frankrijk reden. Daar werden ze opgewacht door agenten die weinig genade toonden bij overtredingen. Hoewel het voor de bestuurders verleidelijk is om even de motor te laten horen of hard weg te rijden om de vele carspotters te behagen, hadden ze dat beter niet kunnen doen.

Sinds vorig jaar houdt de politie van Monaco automobilisten aan die de rust verstoren. Burn-outs, te harde uitlaatgeluiden en te hard rijden worden onmiddellijk afgestraft. In de afgelopen weken werden ongeveer 70 voertuigen geconfisqueerd, schrijft The Sun. YouTuber Shmee150 plaatste onlangs een video waarin een opslagplek van de politie te zien zou zijn. Daar staat een verzameling die niet zou misstaan bij een dealer van supersportwagens.

Volledig scherm
In beslag genomen supersportwagens © Schmee

Het beeldmateriaal toont luxe auto's van alle topmerken, waaronder een Ferrari Speciale, Aston Martin DB11, McLaren 570GT, Porsche 911 GT3 RS en een aantal Mercedes AMG-modellen. Ook Bentleys Continental GT, een Lamborghini Huracan Performante Spider en vele snelle BMW's worden achter slot en grendel gehouden.

De boetes voor de genoemde overtredingen variëren tussen de 300 en 600 euro en overtreders zijn hun auto minimaal 48 uur kwijt. Vorig jaar werden 95 auto's in beslag genomen. Het totale boetebedrag was ongeveer 300.000 euro, zo meldt de website Hello Monaco

Volledig scherm
In beslag genomen supersportwagens in Monaco © Schmee
 1. Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

  Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

  Sinds de invoering van de nieuwe benzine E10 kiezen steeds meer Nederlanders voor duurdere ‘premium’ brandstoffen. Autobezitters zijn bang dat de vervanger van Euro 95 hun auto stuk maakt, maar volgens experts is dat niet terecht. ,,E10 geeft minder problemen dan mensen denken, maar door allerlei indianenverhalen zijn ze meer geld kwijt dan nodig. Al moeten vooral bezitters van motorfietsen, brommers en klassiekers wel opletten.”
 2. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's
  video

  Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.