Grote ondermijningscontrole in Voorburg.
Volledig scherm
Grote ondermijningscontrole in Voorburg. © District8

Politie plukt 118 auto's van de weg tijdens speciale ‘patserbakcontrole’

De politie heeft 118 voertuigen van de weg gehaald voor een zogenoemde ‘patserbakcontrole’. Bij de actie in Voorburg, bedacht door een politiestudent, lag de focus voornamelijk op ondermijning.

40 reacties

 • Jack van den Burg

  2 maanden geleden
  Lijkt me wel een beetje abstracte vorm van etnisch profileren of SUVprofileren
 • leendert hakvoort hakvoort

  2 maanden geleden
  Nergens om Maar als ik de kosten bekijk van deze actie en materiaal en de nodige frustraties van de belasting betaler Waaronder ik zelf b Ben ook al eens onnodig aan de kant gezet met de vraag of de wagen van mij was Dan denk ik wat zij. We in een zeikerig land terecht gekomen Ik en voorouders zijn nl dus dat even voorop gesteld Mijn achting voor overheid en hun besluitvorming Is ver beneden peil gezakt Politie is mijn inziens de tastbare en zichtbare overheid voor de bevolking
 • Nagtegaal

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij af waar deze controle op gebaseerd is. Is bewezen dat mensen die in grote auto’s rijden crimineler zijn dan bijvoorbeeld VW Golf of Volvo V60 rijders? Als echte crimineel zou ik mij vooral onopvallend gedragen en alleen voor de show, dus niet als ik “op pad ben” mijn patserbak (wat een discriminatie) pakken. Voorbeeld van inefficiënt omgaan met beperkte middelen lijkt mij. Meer flitspalen, dat levert echt geld op.
 • H. Velleman

  2 maanden geleden
  Ik zie voor ieders gezondheid en veiligheid, toch liever dat men de 200+ km snelheid overtreders pakt en doorlicht
 • Hugo Maas

  2 maanden geleden
  Wat een reacties hier van “braaf Nederland” Alleen maar jaloezie van mensen die graag een dure auto willen maar hem niet kunnen betalen! En wat een vangst 29 bekeuringen waarschijnlijk van een paar tientjes,ja je moet de”brave burger”toch tevreden houden niet. Ik ga zo nog even tanken voor 200e in mijn dure bolide!
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?