Een opmerkelijk beeld: twee politiewagens botsen in de verlaten straten van Milaan
Volledig scherm
Een opmerkelijk beeld: twee politiewagens botsen in de verlaten straten van Milaan © Facebook ‎Fabrizio Hennig

Politieauto's botsen op elkaar in lege straten van Milaan

In de verlaten straten van Milaan zijn twee politieauto's er in geslaagd om op elkaar te botsen. Het opmerkelijke beeld ging meteen viraal in Italië. Het land is volledig in lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Gelukkig vielen er geen gewonden. Of de agenten achter het stuur iets kwalijk te nemen valt, is te betwijfelen. De bemanningen van beide wagens waren een scooter aan het achtervolgen. De bestuurder daarvan probeerde iets te stelen uit een auto, maar was op heterdaad betrapt. De scooter haalde met hoge snelheid gevaarlijke manoeuvres uit. In een poging hem zeker niet kwijt te raken, botsten de twee achtervolgende politiewagens op elkaar.

De bestuurder (45) van de scooter werd verderop ingerekend door een derde patrouille. Zijn brommer bleek gestolen. 

Italië is al sinds 10 maart in lockdown. Mensen die zich niet houden aan de regels rond de lockdown, riskeren boetes tussen de 400 en 3.000 euro. Wie positief test op het virus en de verplichte thuisquarantaine negeert, riskeert zelfs een gevangenisstraf tot vijf jaar. 

  1. ‘Waarom worden elektrische auto’s niet getest bij vorst?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Waarom worden elektri­sche auto’s niet getest bij vorst?’

    ,,De elektrische auto wordt beschreven als een wonder voor de toekomst. Maar waarom worden elektrische auto’s niet getest bij vorst, zoals autojournalist Fred van der Vlugt dat vroeger deed? Zet ze twee dagen in een koelcel en ga dan testen met de verwarming en verlichting aan. Hoe ver kom je dan? Ik heb elektronica gestudeerd en kwam er al vroeg achter dat bij lage temperaturen de accu altijd het zwakke punt is”, meldt lezer Eddy Cretier.