Nederland is voor een belangrijk deel afhankelijk van Russische diesel.
Volledig scherm
Nederland is voor een belangrijk deel afhankelijk van Russische diesel. © ANP / ANP

Pomphoudersclub: Mogelijk geen diesel straks bij lokale pomp

De kans is groot dat er bij sommige tankstations in Nederland straks geen diesel meer te krijgen is als gevolg van nieuwe Europese sancties tegen Rusland. ,,Er ontstaat nu al schaarste, dat zie je aan de dure dieselprijzen aan de pomp”, zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (Beta).

25 reacties

 • J Siberie

  3 maanden geleden
  Ik vind de andere reacties hier hilarisch. Voorheen waren het de Moslims, toen Corona nu weer de Russen. Er is altijd een “vijand / zondebok” waar we zogenaamd bang voor moeten zijn. Maar eens kritisch naar onszelf kijken ho maar. Ik doe niet meer mee met deze gekkigheid en ben me al een tijdje aan het voorbereiden op een emigratie naar Zuid-Amerika.
 • J. Velzen

  3 maanden geleden
  Nou en dan rijdt men maar op wat anders. Tijd dat ondernemers veranderen en anders stopt men er maar mee. Niets blijft bij het oude. Poetin wilt ons vernietigen niets meer niet minder. Wen daar maar aan en anders vertrek naar Rusland en ga leven in je paradijs. Ik zei 20 jaar geleden al we moeten af van onze olie verslaving en nu is het te laat.
 • J.C. Kattestaart

  3 maanden geleden
  Wanneer er straks geen supermarkt bevoorading meer plaats vind ,dan pas word het echt zuur.Boodschappen doen in welke vorm ook ""zonder transport staat alles stil""Dankzij Brussel worden we hier in geduwd.
 • ria abbing

  3 maanden geleden
  Ha ha diesel heeft de toekomt uit Australische & Duitse onderzoeken. Dit straks met waterstof aangepaste brandstof heb ik gelezen.
 • Wim van Zuilekom

  3 maanden geleden
  Ja hoor, daar zijn ze weer de "sanctie-idioten" in Brussel, wanneer krijgen die nietsnutten eindelijk eens door dat ze met hun achterlijke sancties niet de Russen treffen maar wel de hele Europese bevolking ?