Porsche gaat 2000 laadpalen plaatsen in Europa, waar eigenaren van een hybride of elektrische Porsche gratis terechtkunnen.
Volledig scherm
Porsche gaat 2000 laadpalen plaatsen in Europa, waar eigenaren van een hybride of elektrische Porsche gratis terechtkunnen. © Porsche

Porsche: gratis opladen in 20 landen

Eigenaren van plug-in hybrids van het merk Porsche en de elektrische Taycan kunnen binnenkort gratis hun auto opladen bij 2000 laadpalen in 20 landen.

Tesla begon er ooit mee en is er inmiddels van teruggekomen, maar bij Porsche kun je de komende jaren kosteloos inpluggen bij een groot aantal laadpalen in Europa. In eerste instantie gaat het om 1035 gratis laadpunten in 20 landen. Tegen het einde van het jaar komen er nog 900 bij.

De laadpalen zijn alleen gratis voor Porsche-rijders. Het gaat hierbij om driefasige laders op wisselstroom met een vermogen van 11 kW, die ook compatibel zijn met de plug-in hybrides van Porsche. Het zijn dus niet de zogeheten superchargers waarvan Tesla gebruikmaakt. 

Destination Charging

Porsche noemt het project ‘Destination Charging’. De laadpalen bevinden zich bij geselecteerde hotels, luchthavens, musea, winkelcentra, sportclubs en jachthavens en worden aangeboden in alle landen waar gedeeltelijk en volledig elektrische Porsches worden verkocht. Het aanbod strekt zich uit van Duitsland, Spanje en Italië tot de Benelux en enkele Oost-Europese markten. 

Kijk hier naar onze meest bekeken video's:

 1. Deze man tovert met Rolls-Royces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’
  PREMIUM

  Deze man tovert met Rolls-Roy­ces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’

  Wie een ‘standaard’ Rolls-Royce te gewoontjes vindt, kan een unieke versie laten bouwen door de ‘Bespoke’-afdeling van het beroemde Britse automerk. Als Head of Coachbuilt Design heeft ontwerper Alex Innes de taak om zijn veeleisende klanten op hun wenken te bedienen. ,,In principe zeggen we bij Rolls-Royce nooit ‘nee’. En geloof me: er komen heel wat bizarre voorstellen voorbij.”
 2. ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’

  ,,Omdat mijn huidige auto vanwege roestvorming vervangen moet worden, overweeg ik een plug-in hybride. Dergelijke auto’s hebben een elektrisch bereik van ca. 50 kilometer. Als die afstand nu voldoende is voor mijn woon-werkverkeer en ik dus bijna alleen maar gebruikmaak van de elektromotor, heeft dat gevolgen voor de kwaliteit en slijtage van de benzinemotor? Moet ik altijd een minimum aantal kilometers ook op benzine blijven rijden, om de conditie van de benzinemotor op peil te houden?”, vraagt lezer Jeroen Rijkers.