Volledig scherm
De Porsche Macan S Diesel © Porsche

Porsche roept bijna 55.000 Macans terug

De Porsche Macan S Diesel moet terug naar de garage voor een software-update. Dit is een uitvloeisel van de sjoemelsoftware-affaire, die ook andere VW-merken trof.

De terugroepactie betreft Macans met een 3.0 liter dieselmotor van Audi. Porsche bouwt zelf geen dieselmotoren. In heel Europa gaat het om ongeveer 52.500 Macans met de zescilinder dieselkrachtbron. 

Dieselgate

Het is niet meer de eerste keer dat Porsche z’n Macan moet aanpassen. Het merk had eerder al problemen met de sensor voor de airbag en de bevestiging van de voorste stabilisatorstang. Dit euvel kon tot plots overstuur leiden, waardoor auto's in een slip konden raken. Ook moest de Macan al een keer eerder terug in verband met sjoemel-software.

Geen kosten

De Macan is het kleinere broertje van de Cayenne. Hoeveel auto’s in Nederland zijn getroffen, is niet bekend. Wat er precies aangepast moet worden, is ook niet bekendgemaakt. Wel dat het gaat om een uitvloeisel van de sjoemelsoftware-affaire en dat aan de terugroepactie geen kosten verbonden zijn.