Volledig scherm
© Porsche

Porsche wekt allereerste model uit 1948 weer tot leven

De allereerste Porsche ooit was de 356 ‘No.1’ Roadster. Deze auto werd op 8 juni 1948 geregistreerd. Het model werd door de jaren heen flink gemoderniseerd en gemodificeerd. Porsche brengt nu de originele vorm van zijn eerste sportwagen weer tot leven in de vorm van een showcar.

De originele Porsche ‘No. 1’ staat in het Porsche Museum in Stuttgart. De auto wijkt echter af van zijn oervorm, want in de loop der jaren veranderde het uiterlijk een paar maal op het moment dat hij in andere handen over ging. Bovendien raakte de auto beschadigd, werd gerepareerd, gemoderniseerd en aangepast. 

Volledig scherm
© Porsche

Natuurgetrouw

Porsche is er dankzij geavanceerde technieken in geslaagd om de oervorm van de auto te reconstrueren. Om te beginnen maakten de technici een 3D-scan van het origineel. Deze werd gematcht met scans van originele ontwerptekeningen en foto’s uit het Porsche archief. Dankzij een speciale freesmachine ontstond uiteindelijk een levensgroot model van hardschuim. 

Volledig scherm
© Porsche

Originele kleur

Met behulp van originele houten mallen, aluminium plaatwerk en puur vakmanschap kreeg de replica stukje bij beetje de vorm van toen. Ook het lakwerk kreeg veel aandacht. Het origineel is diverse malen opnieuw gelakt. Daarom doken experts van Porsche onder het dashboard op zoek naar de originele lakkleur. Ook de wijzerplaten van het instrumentarium zijn natuurgetrouw en zelfs de matten zijn op ambachtelijke en authentieke wijze geknoopt.

Volledig scherm
© Porsche

Kernwaarden 

De perfect lijkende replica is een showcar zonder motor. Dat neemt niet weg dat hij, net als het origineel, beschikt over de vooras, de stuurinrichting én het stuur van een Kever. In totaal duurde het acht maanden om de replica te creëren. In het kader van het 70-jarig jubileum van Porsche sportwagens is de replica momenteel op wereldtournee.

Volledig scherm
© AD