Recordaantal automobilisten klapt op voertuigen van wegwerkers: ‘Richt je op het rijden’

video'sWegwerkers op auto- en snelwegen zijn hun leven steeds minder zeker. Automobilisten hebben dit jaar tot nu toe al een recordaantal voertuigen, pijlwagens en botsabsorbers aangereden, blijkt uit de nieuwste cijfers van Rijkswaterstaat. 

35 reacties

 • Arno Luinenburg

  8 maanden geleden
  W. Jongeneelen Bij roekeloos rijden kan verzekeraar schade terugverhalen op verzekerde. Dat zal ook wel regelmatig gebeuren. Plus een gigantische malus en boete van Rijkswaterstaat en evt. van justitie. En snelheidscontroles hangen om de zoveel meter boven de weg, die moeten dan aangepast worden aan de geldige maximumsnelheid daar.
 • P Brand

  8 maanden geleden
  Ik lees een paar keer, dan word ik links en rechts ingehaald. Als je rechts ingehaald word rij je te lang onnodig links en ben je een grote ergernis op de weg.
 • K. Brouwer

  8 maanden geleden
  Voel me vaak en beetje een rare op de weg. Ik hou me zoveel mogelijk aan de aangegeven snelheid, maar moet oppassen om niet aangereden te worden. Ze vliegen me links en rechts voorbij. Wat is wijsheid. Ik elwil geen gevaar op de weg zijn. Ben het dan zomaar wel. Misschien iets meer controle en lik op stuk beleid.
 • J.C. Kattestaart

  8 maanden geleden
  Inplaats van 3 drempels voor de botsauto 3 spijkerkettingen naar leggen .En 100 meter voor de drempels een tijdelijk speed control kast plaatsen .Allemaal voor diegen die tot de laatste meter op de afzettings strook blijven rijden met hoge snelheid .
 • J Zeeman

  8 maanden geleden
  @JeanPaul Dijk: Ik ben het met je eens dat alle 'middenbaanrijders' zeer irritant zijn (ongeacht hun snelheid). Maar de maximum snelheid is echt geen 'aanbevolen snelheid', die wordt nog steeds aangegeven met een blauw bord. Al schijnen er heel veel mensen te zijn die denken dat de maximum snelheid een verplichte snelheid is en dat ze een boete krijgen als ze langzamer rijden.