Volledig scherm
De Renault Twingo onderging onder meer een facelift © Renault

Renault vernieuwt de Twingo

Renault heeft zijn kleinste en goedkoopste model, de Twingo, vernieuwd. De auto onderging niet alleen een facelift, maar kreeg ook nieuw infotainment.

De Twingo heeft onder meer een vernieuwde, multifunctionele middenconsole met verstelbare bekerhouder, waarin je bijvoorbeeld ook een smartphone rechtop kunt zetten. Hier zijn twee USB-poorten te vinden, evenals een AUX-ingang en de knoppen van het start-stopsysteem en de cruise control/snelheidsbegrenzer.

Alle uitvoeringen zijn nu voorzien van een gesloten dashboardkastje, een nieuwe pookknop voor een betere ‘touch & feel’ en een hoedenplank die vernieuwd en verstevigd is. Hiermee is de kwaliteit van de Twingo naar een hoger niveau getild, meent Renault.

Handsfree bellen gaat in de vernieuwde Twingo beter dankzij het verbeterde geluid uit de tweeters en de dubbele microfoon om achtergrondgeluiden beter te filteren voor een helderder stemgeluid.

Vanaf het tweede niveau is handbediende airconditioning standaard evenals een radiosysteem dat te koppelen is aan de R&Go-app voor de smartphone. Deze gratis R&Go-app tovert een verbonden iPhone of Android-smartphone om tot multimediasysteem voor veilig gebruik in de auto. Via het scherm van de smartphone is een beperkt aantal apps in de auto te gebruiken:

 Navigatie via Waze, Google Maps of Apple Plans.

 Muziek via FM-radio, Spotify of Apple Music.

 Handsfree bellen en voorleesfunctie voor inkomende tekstberichten.

 Voertuiginformatie zoals boordcomputer, toerenteller en gegevens over zuinig rijden.

Het derde en hoogste uitrustingsniveau is voorzien van het Easy Link-multimediasysteem met 7-inch touchscreen. Dit werkt met Apple CarPlay en Android Auto. 

De Renault Twingo komt op de markt met keuze uit drie benzineversies: de SCe 75, TCe 95 en TCe 95 EDC. Dit zijn alle drie driecilinder motoren. De nieuw ontwikkelde SCe 75 met handgeschakelde vijfversnellingsbak is krachtiger dan zijn voorganger. Renault belooft hierdoor meer rijplezier, vooral als gevolg van de grotere trekkracht. 

Volledig scherm
Renault Twingo © Renault
Volledig scherm
Renault Twingo © Renault
Volledig scherm
Renault Twingo © Renault
Volledig scherm
Renault Twingo © Renault
Volledig scherm
Renault Twingo © Renault
Volledig scherm
Renault Twingo © Renault