Vooral treinforenzen werken graag thuis.
Volledig scherm
Vooral treinforenzen werken graag thuis. © Flickr Vision

Ruim 4 op de 10 werknemers willen niet meer dagelijks naar het werk reizen

OnderzoekBijna twee miljoen forenzen zeggen dankzij corona blijvend minder vaak naar hun werk te gaan. Ze willen meerdere dagen in de week thuiswerken, of zelfs alle werktijd.  En opmerkelijk: wie met de trein reist, wil liever en vaker thuiswerken. Dat blijkt uit de nieuwe mobiliteitsmonitor van onderzoeksbureau Newcom.

42 reacties

 • C.J.H. PIETERSE

  4 maanden geleden
  Als je niet per se naar 'n werkplek hoeft, wil je ws. liever thuis werken. Zowel reizen per OV (= niet v. deur tot deur + slechte aansluitingen) als per auto (de files) zijn beide zó'n tijdverspilling! Maar niet iedereen (30-35%?) heeft thuis 'n ergonomisch goede werkplek. Van baan veranderen / dichterbij werkplek gaan wonen was voor velen altijd al lastig; nu nog meer. Sommigen hebben last v.d. kinderen thuis. @P.M.v.d.Kolk: voor ons gezin (geb.-jaar vader 1903) was 1 inkomen echt onvoldoende!
 • Hans Velleman

  4 maanden geleden
  Vreemde ogen dwingen: Je gaat toch niet thuis je vreemd laten dwingen :-D)
 • W. Pool

  4 maanden geleden
  Hoewel de nadruk in dit artikel duidelijk op thuiswerken ligt betekent het gewoon dat de meerderheid wil blijven forenzen toch?
 • Frank Nijhuis

  4 maanden geleden
  Ik zat van de week voor het eerst in de trein zonder de mondkapjes plicht. Niezende en hoestende reizigers om je heen zonder dat ze hun mond bedekken. Bah, ik werk meteen weer thuis of pak de auto naar kantoor.
 • Marlies Kesseler-Ponstein

  4 maanden geleden
  Ik ben ook voorstander van thuiswerken maar dan wel 50/50. Het kan op mijn werk ook en in mijn situatie (schoolgaande kinderen) is het zeker erg handig dat het kan. En ipv een vrije dag opnemen kan ik gewoon thuis werken als een kind ziek is. Volledig thuiswerken zou ik niet willen. Heb gemerkt toen we wel thuis moesten werken dat ik er wel klaar mee was op een gegeven moment.