Ook elektrische deel-scooters zijn inmiddels een feit. Een voorbeeld daarvan is de Nederlandse start-up Felyx. Via een mobiele app kan een e-scooter opgezocht en direct gehuurd worden.
Volledig scherm
Ook elektrische deel-scooters zijn inmiddels een feit. Een voorbeeld daarvan is de Nederlandse start-up Felyx. Via een mobiele app kan een e-scooter opgezocht en direct gehuurd worden. © ANP

Run op elektrische scooters: verkoop verdrievoudigd

De verkoop van elektrische scooters in Nederland is in de eerste vier maanden van dit jaar verdrievoudigd. Volgens de RAI Vereniging, waarin de importeurs  vertegenwoordigd zijn, is de populariteit mede te danken aan het groeiende aanbod, dalende prijzen en betere kwaliteit van de scooters. Ook steeds meer gerenommeerde scootermerken introduceren elektrische modellen. 

Het aandeel elektrische scooters in de nieuwverkoop is dit jaar verder gestegen naar bijna 10 procent. Vorig jaar lag dit aandeel nog op 2,23 procent. Er werden dit jaar al 1.225 nieuwe elektrische scooters verkocht: bijna een verdriedubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2017. In totaal rijden er nu ruim 27.000 elektrische scooters rond in Nederland en dat leidt vooral in stedelijke gebieden tot minder luchtverontreiniging en minder geluidsoverlast.

In Nederland rijden nu meer elektrische scooters rond dan elektrische auto's, In totaal telt Nederland nu 27.306 elektrische scooters en 25.519 volledig elektrische auto's. Op het totaal van 1,1 miljoen brom- en snorfietsen, is nu 2,5 procent elektrisch.

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”