Drukte enkele weken geleden in Park Sonsbeek.
Volledig scherm
Drukte enkele weken geleden in Park Sonsbeek. © Rolf Hensel

Samenscholing in auto's verboden in Gelderland-Midden

Samenscholingen in personenauto's zijn van nu af aan verboden in de Veiligheidsregio Gelderland-Midden. Dat heeft voorzitter Ahmed Marcouch van de veiligheidsregio vrijdagmiddag afgekondigd. ,,Er was sprake van een grijs gebied en ik heb daarom besloten deze samenscholing expliciet in de noodverordening op te nemen", aldus Marcouch.

De ervaring van de afgelopen week leert dat sommige mensen proberen onder een boete voor samenscholing in de openbare ruimte uit te komen door samen in een auto te gaan zitten. ,,In een auto zitten ze binnen anderhalve meter van elkaar en dat is dus strafbaar. In principe maakt deze maatregel het ook mogelijk dat we auto's met meer personen staande kunnen houden en de inzittenden kunnen beboeten", zegt Marcouch.   

Steile Tuin

Eerder maakte Marcouch al bekend dat hij de toegang tot de Steile Tuin in Park Sonsbeek en de Onderkade van de Rijnkade wilde beperken. Van de tuin zijn alleen de twee in- en uitgangen aan de bovenzijde open. De Onderkade is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

Natuurgebieden Ede

Een andere maatregel is het sluiten van de parkeerplaatsen van de natuurgebieden in Ede tussen ruwweg De Langenberg en Planken Wambuis. ,,We calculeren in dat het sluiten van parkeerplaatsen in de provincie Utrecht een waterbedeffect hebben. Om te voorkomen dat het te vol wordt in de Edese natuurgebieden heb ik besloten dat deze alleen voor voetgangers en fietsers toegankelijk zijn.”

Posbank

De parken en bossen in de Veiligheidsregio Gelderland-Midden blijven vooralsnog open. ,,Ik ga er vanuit dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen, net zoals ze afgelopen weekend hebben gedaan. Dat is de reden dat ik de parkeerplaatsen van natuurgebieden als de Posbank of Park Sonsbeek gewoon openlaat. Mocht het daar nu enorm druk worden, dan zal ik alsnog de boel afsluiten", zegt Marcouch.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuwe Audi A3 Sportback getest: luxe lobbes met een dure levensstijl
    VIDEO / RIJ-IMPRESSIE

    Nieuwe Audi A3 Sportback getest: luxe lobbes met een dure levens­stijl

    Wie alleen een auto koopt om van A naar B te komen zonder nat te worden, zal niet snel een Audi kopen. Je gaat voor een model met de vier ringen op zijn neus omdat je iets extra’s wilt: een aparter design, meer gadgets en luxe, een hoger kwaliteitsgevoel. Op veel punten past de nieuwe Audi A3 Sportback (die meteen ook als vierdeurs ‘Limousine’ verschijnt) precies bij wat je van dit automerk verwacht: met zijn markante ontwerp is hij meteen herkenbaar als Audi, zijn prachtig gevormde en gebouwde interieur straalt klasse uit en je kunt hem voorzien van allerlei moderne opties. Tot zover veel goed nieuws.