Volledig scherm
© Honda

Schattigste elektrische auto ooit vanaf volgend voorjaar te bestellen

Honda brengt eind volgend jaar een elektrische auto op de markt die eruit ziet als een retro-uitvoering van de Honda Civic uit de jaren zeventig. Honda hoopt dat het daarmee de verkopen in Europa kan opkrikken.

Retromodellen zijn regelmatig weinig meer dan karikaturen van de auto’s waarvan ze zijn afgeleid, maar bij de conceptcar Urban EV, die het Japanse merk onthulde in Genève, lijkt alles te kloppen. Brutale koplampen met een frisse blik, stoere uitgebouwde wielkasten en grote wielen. De vele positieve reacties hebben ertoe geleid dat Honda de auto in productie gaat nemen. Daarmee zouden de kansen voor Honda kunnen keren in Europa, want op dit moment gaat het hier niet goed met het Japanse merk.

Volledig scherm
© Honda

“De productieversie van deze zo warm onthaalde conceptcar komt eind 2019 op de markt”, zo verklaarde Philip Ross, senior vicepresident van Honda Europa op de autoshow van Genève. Hij voegde daaraan toe dat begin volgend jaar al de orderboeken voor de compacte elektrische hatchback worden geopend. Over het vermogen of het rijbereik van de nostalgisch ogende conceptcar wil de fabrikant echter nog niets kwijt, maar wanneer ze aan het uiterlijk van de auto in de productieversie weinig veranderen, zou dit zomaar een schot in de roos kunnen blijken.

Volledig scherm
© Honda