Volledig scherm
© Wiki Commons

Schip met 3500 nieuwe Nissans drijft stuurloos op de oceaan

Een autotransportschip met 3500 splinternieuwe Nissans drijft stuurloos rond op de Grote Oceaan. Na een brand op oudejaarsavond zijn sleepboten op weg naar het schip om het te bergen. 

Alle 21 bemanningsleden van de 200 meter lange Sincerity Ace hebben het schip verlaten. Daarvan zijn er zestien gered. Voor het leven van de overige vijf bemanningsleden wordt gevreesd.

Het schip, gebouwd in 2009, reisde vanaf een aantal Nissan-auto-terminals in Yokohama en Kanda in Japan naar Honolulu en Mexico, Puerto Rico, Florida, Virginia en uiteindelijk Maryland. Het schip heeft een capaciteit van 5200 voertuigen en heeft momenteel 3804 personenauto’s en bouwmachines aan boord. Wat voor soort voertuigen de overige 304 eenheden aan boord zijn, is niet bekend.

,,We hebben op dit moment geen informatie over de toestand van de voertuigen. Onze gedachten zijn zowel bij de bemanningsleden als bij de veiligheid van de reddingsteams’’, zei Nissan in een verklaring aan Automotive News. Volgens de rederij wordt een bergingsplan opgesteld en zijn commerciële sleepboten op zoek naar het schip, dat nu ten noordoosten van Hawaii drijft.