Volledig scherm
De 370Zki is een kruising tussen een sportauto en een sneeuwscooter © Nissan

Serieus: met deze auto kun je de skipiste af

Autofabrikant Nissan heeft zijn sportwagen 370Z omgebouwd tot ultieme wintersportauto. Of hij ooit te koop zal zijn, is nog de vraag, maar de spectaculaire Nissan 370Zki trekt binnenkort ongetwijfeld veel bekijks als hij wordt gepresenteerd op de autoshow van Chicago.

Volledig scherm
© Nissan

Rupsbanden

De door Nissan extreem verbouwde auto doet het uitstekend op de witte ondergrond en heeft ook nog eens een stoere uitstraling. De wielen aan de voorkant werden vervangen door ski’s en de auto kreeg flinke rupsbanden als achterwielen. Aandacht gegarandeerd op de piste.

Volledig scherm
© Nissan

Track Truck

Dat ging echter niet zomaar. Nissan moest de volledige aandrijflijn van de auto eerst verwijderen. Hoewel de motor en versnellingsbak hetzelfde bleven, moesten ze ruimte maken voor de sneeuwmobiel-onderdelen. Voor dit laatste klopte Nissan aan bij American Track Truck, een bedrijf gespecialiseerd in de installatie van dergelijke kits.

Volledig scherm
© Nissan

Wachtrij skilift

Om het geheel wat imposanter te maken kreeg de wagen een oranje wrap die natuurlijk lekker opvalt in de sneeuw. Bovendien werden de koplampen vervangen. Ook werd de Nissan zo’n acht centimeter verhoogd, zodat er voldoende ruimte vrijkwam voor de rupsbanden achter. De Nissan Zki is heel veel, maar in ieder geval ook het antwoord op de vraag hoe je met een paar man de wachtrij bij de skilift kunt omzeilen.

Volledig scherm
© Nissan