ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Siemens voorspelt: 'Nederland eerste land waar autobezit verdwijnt’

De deelauto slaat nog nauwelijks aan, maar toch zal Nederland één van de eerste landen in de wereld zijn waar het autobezit verdwijnt. Dat verwacht althans Siemens dat momenteel voor NS, RET en HTM een revolutionaire reis-app ontwikkelt.

5 reacties

 • Robbert Scholten

  5 dagen geleden
  Ik geloof wel dat het gaat werken,het meeste verkeer is stads of regiogebonden,dus delen van het land als het Westland,Utrecht en andere steden zijn beter af zonder eigen auto
 • Marleen Verstraeten

  7 dagen geleden
  Klopt wel. Ik ken genoeg mensen die uit principe geen auto willen bezitten als protest tegen die hele industrie, staal en aardolie. Op het platteland ontkom je er niet aan, helaas. Maar in de steden is het echt nutteloos statusgedrag.
 • G. de Groot

  1 week geleden
  Luchtfietserij. Ondanks alle studies en onderzoeken houden we vast aan onze eigen auto/vervoer. Gemak, flexibiliteit, vertrekken wanneer je wilt zonder eerst van alles te moeten regelen is daar de basis van.
 • Alinda Jorritsma

  2 weken geleden
  De enige reden waarom hier autobezit verdwijnt omdat je het niet meer kunt betalen als mbo-er. Net zoals je het nu al bijna niet meer kunt. En je op je 37 nog steeds bij je vader en moeder moet eten….terwijl je 40 uur in de week werkt als buschauffeur….. lang leve de VVD….
 • Patrick Erb

  2 weken geleden
  Ik vind met dit soort voorstellen en regels dat politici en die gene die dit opperd bijv zijn lease auto moet inleveren en alleen per fiets of ov mag verplaatsen, al is het alleen om het voorbeeld te geven. Vaak worden de leaseauto's betaald door de belasting betaler en heeft de beleidsmaker geen last van zn eigen regels en wetten