De situatie op de Hoge Horst in Groesbeek kort na het ongeluk.
Volledig scherm
PREMIUM
De situatie op de Hoge Horst in Groesbeek kort na het ongeluk. © Waldie Rutten/Persbureau Heitink

Sil (17) weer thuis na zwaar scooterongeval, vader is laaiend: ‘Ze lieten mijn zoon als oud vuil liggen’

De 17-jarige Sil Ebbers die donderdagavond op zijn scooter werd aangereden, was diezelfde nacht alweer terug uit ziekenhuis waar hij met spoed was heen gebracht. Zijn vader Twan is laaiend op de bestuurder en de passagier die na het ongeval uitstapten, Sil bewusteloos zagen liggen en er vervolgens met hoge snelheid vandoor gingen. ,,Schandalig. Ze lieten mijn zoon als oud vuil liggen.”

19 reacties

 • E Bakker

  11 maanden geleden
  En dit is nu precies waarom het vertrouwen in de rechtsstaat volkomen verdwenen is. Want als deze bestuurder opgepakt wordt, krijgt hij hoogstens enkele uren taakstraf. Terwijl ieder weldenkend mens hier een gevangenisstraf van enkele jaren recht vindt doen aan het rechtsgevoel. In NL geen afschrikwekkende werking van de straffen.
 • Alinda Jorritsma

  11 maanden geleden
  Beste Annemiek hoe snel Sil ook reed, dat maakt niet uit. Wegrijden zonder 112 te bellen of hulp te verlenen is gewoon strafbaar. En gezien de schade aan de auto is het knap dat ze er nog verder mee gekomen zijn.
 • Annemieke Meihuizen-ten Hove

  11 maanden geleden
  Sorry, mis nog wat details. Klopt het is fout om door te rijden na een ongeluk. Hoe hard reed Sil? Ik wil niet meteen een vinger wijzen naar een 17 jarige, maar ik lees nergens zijn snelheid. Het is heel erg lastig om snelheid van brommers, snorfietsen ed in te schatten. Ik als fietser ga er altijd van uit dat een auto te hard rijdt. Liever 1 sec te lang wachten dan 1 sec te kort.
 • Leon Hoedt

  11 maanden geleden
  Scooters zijn nou eenmaal razend gevaarlijk, geven 15x vaker ongelukken dan andere vervoermiddelen
 • G. Lemmen

  11 maanden geleden
  Dit heb je met zo'n waardeloze overheid. Taakstraf is de norm in Nederland. De rest is vergaan door bezuinigingen.