Volledig scherm
© Bentley

Slecht presterend Bentley krijgt publieke oorvijg van ‘moeder’ Volkswagen

Bentley, het luxemerk van de VW-groep, draait matig en dat zint de families Piëch en Porsche niet. Zij zijn de grootste aandeelhouders van Volkswagen en geven het Britse merk één tot twee jaar om zijn zaken op orde te krijgen.

Dat het niet crescendo gaat met Bentley, is niet helemaal hun eigen schuld. Immers: door de naderende Brexit is het pond veel minder waard geworden, waardoor ze hun onderdelen duurder moeten inkopen. Fouten werden er ook gemaakt. Zo heeft het Britse merk volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung te lang gewacht met de omschakeling naar de nieuwe WLTP-norm voor het verbruik en liep de introductie van de Continental GT vertraging op door problemen met de afstelling van de PDK-versnellingsbak. 

Volledig scherm
© Bentley

,,Ieder merk moet een bijdrage leveren aan de winst", zo zei Wolfgang Porsche in naam van de families tegen het Duitse dagblad. ,,Bij Bentley is dat niet het geval en daar zijn wij niet tevreden over”. De preses van de familie Piëch - Hans Michel Piëch - sprak zelfs nog dreigender taal. Volgens hem kan deze situatie maximaal een tot twee jaar voortduren. Over eventuele consequenties werd echter niet gesproken. 

Rolls-Royce, het zustermerk van Bentley dat nu in handen is van BMW, draait juist uitstekend. Het merk maakte bekend dat het vorig jaar een recordaantal van 4.107 auto's heeft verkocht. Volgens Bentley-CEO Adrian Hallmark komt dit jaar met Bentley ook alles goed.

  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.