Ochtendspits op de A28 tussen knooppunt Hattemerbroek en Zwolle tijdens de coronacrisis. Volgens Rijkswaterstaat is vergeleken met drie weken geleden 50 procent minder verkeer op de weg.
Volledig scherm
PREMIUM
Ochtendspits op de A28 tussen knooppunt Hattemerbroek en Zwolle tijdens de coronacrisis. Volgens Rijkswaterstaat is vergeleken met drie weken geleden 50 procent minder verkeer op de weg. © Freddy Schinkel

Snelwegen zijn vrijwel leeg en wij rijden keurig 100: hoe kan dat?

VideoSnelwegen lijken leger dan ooit. Maar automobilisten houden zich overdag keurig aan de nieuwe snelheidslimiet van 100 kilometer per uur. ,,Ondanks dat vooraf werd geroepen: niemand doet dat.” Hoe kan dat?

Om maar direct met de deur in huis te vallen. De situatie blijft niet zo, het notoire hardrijden komt terug. Dat voorspellen de politie en verkeerspsycholoog Cees Wildervanck. ,,Het aantal files is lager en het rijdt vlot door op de weg. Mensen moeten wennen aan die veranderende omstandigheden", aldus politiewoordvoerder Ruud Visser. Wildervanck verwacht: ,,We gaan normaal gedrag vertonen als de situatie weer normaal is.”