Volledig scherm
BMW 8 Serie Gran Coupé © BMW

Sportief én praktisch: BMW onthult de 8 Serie Gran Coupé

BMW heeft de 8 Serie Gran Coupé onthuld. Hij moet de sportiviteit van een tweedeurs sportcoupé combineren met de ruimte, de luxe en het comfort van een limousine. 

De vierdeurs 8 Serie Gran Coupé  biedt meer ruimte voor de passagiers op de achterbank en is nadrukkelijk bedoeld voor dagelijks gebruik en als reisauto. De nieuwkomer is gelijktijdig met de BMW 8 Serie Coupé en de BMW M8 GTE – een endurance raceauto - ontwikkeld. In november komt hij op de markt. 

De wielbasis is ruim 20 cm langer dan die van de BMW 8 Serie Coupé. Standaard zijn sportstoelen met lederen bekleding, ‘schakelflippers’ achter het stuur, sfeerverlichting en volledig leren bekleding voor het instrumentenpaneel en het bovenste deel van de portierpanelen. De buitenste zitplaatsen achterin zijn gevormd als individuele stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. De middelste zitplaats achterin is uitsluitend voor korte ritten geschikt.

De bagageruimte van 440 liter is groot genoeg voor drie golftassen en de bankleuning is omklapbaar. Adaptieve M wielophanging is standaard, actieve rolstabilisatie optioneel voor alle versies. Laserkoplampen met een extra groot bereik van 600 meter van het grootlicht zijn optioneel. Met de BMW Digital Key app op je smartphone is de auto te ontgrendelen en te starten. Bovendien is software in de auto via mobiel internet te updaten, zodat je er niet voor langs de garage hoeft.

Volledig scherm
BMW 8 Serie Gran Coupé © BMW
Volledig scherm
BMW 8 Serie Gran Coupé © BMW 8 Serie Gran Coupé
Volledig scherm
BMW 8 Serie Gran Coupé © BMW 8 Serie Gran Coupé
 1. Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

  Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

  Sinds de invoering van de nieuwe benzine E10 kiezen steeds meer Nederlanders voor duurdere ‘premium’ brandstoffen. Autobezitters zijn bang dat de vervanger van Euro 95 hun auto stuk maakt, maar volgens experts is dat niet terecht. ,,E10 geeft minder problemen dan mensen denken, maar door allerlei indianenverhalen zijn ze meer geld kwijt dan nodig. Al moeten vooral bezitters van motorfietsen, brommers en klassiekers wel opletten.”
 2. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's
  video

  Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.