Volledig scherm
© Tesla

‘Supersportwagen rijdt 1.000 kilometer met volle accu’

De Tesla Roadster is niet alleen qua prestaties een monster, ook de accucapaciteit wordt buitengewoon. Nou moet topman Elon Musk alleen nog even zijn beloftes waarmaken.

Het is vrij rustig qua nieuws over de tweede generatie Roadster sinds Tesla er anderhalf jaar geleden het een en ander over meldde. De informatie klonk veelbelovend. De acceleratie van 0-100 km/u in 2,1 seconden bijvoorbeeld. Of de topsnelheid van 402 km/u. Daarmee kan de Roadster de strijd aangaan met merken als Bugatti en Koenigsegg. 

De openhartige CEO van Tesla werd onlangs gevraagd of het rijbereik van de Roadster ‘nog steeds 620 mijl (998 km) zal zijn’, waarop hij antwoordde dat de actieradius zelfs beter zal zijn dan 1.000 kilometer. Onder ideale omstandigheden natuurlijk, en zonder misbruik te maken van het gaspedaal, maar toch.

De prijzen van het basismodel zullen naar verwachting beginnen bij $ 200.000. Rapporten spreken over een mogelijke prijsstijging van ongeveer 10 procent of iets meer wanneer het model uiteindelijk in de verkoop gaat, maar dat is nog steeds een lachertje ten opzichte van de vele miljoenen die vergelijkbare niet-elektrische sportwagens van de concurrentie kosten.

 1. Ruiten sneuvelen bij presentatie ‘onverwoestbare’ truck Tesla
  video

  Ruiten sneuvelen bij presenta­tie ‘onver­woest­ba­re’ truck Tesla

  Het Amerikaanse automerk Tesla heeft afgelopen nacht een wel heel aparte auto onthuld. Met de elektrische Cybertruck, die is voorzien van ‘onkrasbaar plaatwerk’ en gepantserd glas (dat overigens brak tijdens de presentatie), wil topman Elon Musk de extreem traditionele wereld van de grote pick-ups op z’n kop zetten. Fans en critici hebben hun twijfels: komt deze bizarre Tesla er echt of haalt Musk een grapje met ons uit?
 2. Deze slimme camera flitst 1300 euro aan boetes per uur, zelfs de burgemeester liet zich vangen

  Deze slimme camera flitst 1300 euro aan boetes per uur, zelfs de burgemees­ter liet zich vangen

  Een camera met kentekenherkenning in het Belgische Brugge heeft het voorbije jaar voor 437.000 euro aan boetes bij elkaar geflitst, omgerekend zo'n 1300 euro per uur. De burgemeester van Brugge, die zelf ook geflitst werd bij het ongeoorloofd inrijden van de straat waar de camera boven hangt, denkt dat er snel gekeken moet worden naar betere manieren om automobilisten te waarschuwen voor het inrijverbod.