Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Venema Media

Tanken in België lucratiever dan ooit: ‘Moet je kijken wat een verschil’

De benzineprijs gaat door het dak. Voor een liter brandstof is de adviesprijs 1,895 euro per liter, een evenaring van het record uit 2012. En dat merken ze net over de grens in Zelzate, waar nog meer Zeeuws-Vlamingen komen tanken dan normaal. ,,Zo’n groot prijsverschil heb ik nog nooit meegemaakt.”

6 reacties

 • van Bergen

  2 maanden geleden
  Mocht u zich afvragen waarom u zich in Nederland zo krom moet werken : U gaat gebukt onder belastingen en accijnzen. U betaalt trouwens voor de volle 100% benzinezaccijns voor de E-10 benzine, terwijl slechts 90% daadwerkelijk benzine is, de rest is (m)ethylalcohol. U wordt dus keurig in het pak genaaid . .
 • Roel Mijnten

  2 maanden geleden
  Als er in de wereld iemand boe roept over de benzine stijg het in Nederland gelijk.
 • Ronald Wingerde

  2 maanden geleden
  Europese eenwording zou eens moeten beginnen. De prijzen van accijns in de verschillende landen op brandstof zou gelijk moeten worden getrokken. Wegenbelasting afschaffen en verwerken in de belasting op brandstof. Zo betalen alle "touristen" ook gewoon in het land waar ze rijden mee aan de wegen die ze gebruiken. Het resultaat, minder verkeer en een eind aan brandstoftourisme in de grensstreek. Dan voelt het ook niet zo oneerlijk voor iemand die niet in de grensstreek woont.
 • H S

  2 maanden geleden
  We worden in NL beroofd door onze eigen regering ,haal nu eerst het "kwartje van Kok" er eens af ,dit was een tijdelijke maatregen die nooit is teruggedraaid.Het lijkt er op dat het de regering alles aan gelegen is om de prijs hoog te houden om de simpele reden dat het extra btw inkomsten genereerd Henry Snoep
 • J.C. Kattestaart

  2 maanden geleden
  Door niets de doen aan deze benzine prijzen wil de NL staat zo snel mogelijk het Financiele Coronagat dichten.Nederlanders houd je vast er komen gegarandeerd nog meer belasting maatregelen aan.Meer dan €1,25 gaat op aan http://accijns.De nationale melkkoe geeft weer zijn vruchten.