Te druk op de Nederlandse fietspaden: ‘Laat snelle fietsers op de rijbaan’

met videoDe roep om fietsers meer ruimte te geven, klinkt steeds luider. Zeker na het ongeluk van oud-minister Sander Dekker. Zo moeten fietspaden worden verbreed en de maximumsnelheid in de bebouwde kom worden beperkt tot 30 kilometer per uur, stellen organisaties als Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond.

19 reacties

 • Ron Pleunis

  2 maanden geleden
  Het probleem zit meestal in het feit dat mensen hogere snelheid verwarren met voorrang hebben. Ik kan harder en doe dat ook, overal en altijd, en iedereen moet wijken voor mij. En dat zijn echt voorbeelden uit alle leeftijden. Ze komen naast je, snijden je af en schelden je uit als jij echt voorrang hebt, maar zij sneller gaan. En dan is er nog de één hand fietser, telefoon in de ene, stuur in de andere hand. Maar het is nooit hun schuld. Doe daar eerst maar eens wat aan...
 • Jurgen Seekles

  2 maanden geleden
  Het is natuurlijk grote onzin dat het wielrenners ebikes etc het probleem zijn. problemen zijn er omdat mensen zich niet gewoon aan de regels houden. rechts fietsen niet 2-3-4 naast elkaar (zo geef je ook gelijk ruimte aan mensen die willen passeren omdat ze harder fietsen) Hand uitsteken Niet op je telefoon Geen oordoppen in zodat andere weggebruikers medefietsers zien wat je gaat doen waar je heen wil en dat er geen gekke situaties ontstaan (dit scheeld in 80% vand e gevallen heeeel veel)
 • Andre Kooij

  2 maanden geleden
  Geert Postmus, ik rijd zowel met de auto als op de fiets. Slecht rijgedrag komt bij alle groepen voor, maar automobilisten brengen daardoor het vaakst andere groepen in gevaar. Te snel rijden, bellen in de auto, parkeren op het fietspad, denken dat ze toch wel voorrang krijgen omdat ze groter zijn, het zorgt allemaal voor veel gevaar.
 • Piet Ursem

  2 maanden geleden
  Door de e-bike is de snelheid op fietspaden enorm toegenomen, vooral door oudere gebruikers. Wat mij wel verwonderd is dat fietsers met hoge snelheid op andere fietsers afrijden als tegenligger en dan verwachten dat andere groep aan de kant sprint. Daar komen ongelukken van. Ook jeugd met mobiel in de hand en geen hand aan het stuur gaan met hun e-bike te hard over de fietspaden. Nadeel is dat de fietssturen steeds breder zijn geworden wat meer ruimte vraagt!
 • A Ouden

  2 maanden geleden
  Wordt tijd dat iedereen zich aan de verkeersregels gaat houden. Handhaven heeft de politie geen tijd voor. Ik rijd met mijn e-bike niet harder dan 20 km, voor mijn plezier als gepensioneerde. Wie verzint alle regels? Dan moeten ook wielrenners die hard rijden eens een bel kopen. Hoeven ze niet op allerlaatste moment te schreeuwen....
 1. Verbijstering na val van oud-minister Dekker in Monster: ‘Dat het uitgerekend hem moet overkomen’
  Play
  PREMIUM
  met video

  Verbijste­ring na val van oud-minister Dekker in Monster: ‘Dat het uitgere­kend hem moet overkomen’

  Toen Sander van Scheijndel de eerste foto's zag na de verpletterende val die oud-minister Sander Dekker dinsdagavond op zijn fiets had gemaakt, schrok hij zich te pletter. De eigenaar van Van Scheijndel Wielersport in 's-Gravenzande herkende meteen de racefiets. Dekker en zijn partner zijn al jaren klant bij zijn winkel. ,,Dat het uitgerekend hem moet overkomen.”