Volledig scherm
Wordt de mini-Tesla een elektrische speelgoedauto of is het een serieus plan voor een eenpersoons stadsauto? © Tweakers

Tesla gaat een eenpersoons mini-auto maken

Volgens Elon Musk is er een kleine eenpersoons-Tesla in de maak. Een volwassene zou zich nog net in het voertuig kunnen positioneren. 

Het is verder nog onduidelijk om wat voor project het precies gaat. De topman van Tesla onthulde het plan toen hij op Twitter reageerde op de vraag of er een kleine, door een accu aangedreven speelgoedversie van de Model X komt, waarin een kind kan plaatsnemen.

In theorie kan het nog altijd om een grap gaan, of in ieder geval om een voertuig dat niet de weg op mag. Musk heeft echter ten aanzien van Tesla-producten, op enkele 'easter eggs' na, zelden grappen gemaakt die later niet bleken te kloppen. Hij heeft wel vaker uitspraken gedaan over zaken die onwaarschijnlijk leken, maar achteraf toch werden gerealiseerd. Een voorbeeld daarvan is de Tesla Roadster die Musk begin dit jaar aan boord van de eerste reis van de Falcon Heavy-raket liet plaatsen.

  1. Ongeluk met een zelfrijdende auto: wie is er verantwoordelijk?
    Video

    Ongeluk met een zelfrijden­de auto: wie is er verantwoor­de­lijk?

    Nooit meer zelf sturen én een verkeer zonder ongelukken! Het ideaal van de zelfrijdende auto klinkt als twee futuristische vliegen in één klap. Google, Tesla en Uber zijn afzonderlijk experimenten gestart om dit te realiseren. De grote vraag is: wie is verantwoordelijk als een zelfrijdende auto een ongeluk maakt? Chauffeur, monteur of auto? Dr. Merel Noorman (Tilburg University) geeft antwoord in een nieuw college van Universiteit van Nederland*.