Volledig scherm
© AP

Tesla komt volgende week met 'hondenkoeler’

Elon Musk heeft op Twitter verkondigd dat Tesla volgende week de zogeheten Sentry Mode uitbrengt. Die modus zorgt ervoor dat verscheidene camera’s worden gebruikt om een beeld van 360 graden rondom de auto op te nemen. Maar er komt ook een systeem om honden koel te houden.

De zogeheten Sentry Mode wordt beschikbaar voor alle auto’s die over Autopilot 2.5 beschikken. Twee weken geleden liet Musk al weten dat de modus zou worden uitgebracht. Hij reageerde toen op een Tesla-bezitter die een deuk in zijn Tesla ontdekte die vlak bij de naar achteren gerichte camera zat.

Het is de bedoeling dat voor de Sentry Mode de acht camera’s rondom worden gebruikt, waar alle Tesla’s sinds 2016 van voorzien zijn. De nieuwe functie moet bijdragen aan het verminderen van de inbraakpogingen bij en de diefstal van Tesla’s.

De functie is in feite een uitbreiding van de al bestaande TeslaCam-functie. Bij die functie wordt een enkele, boven de binnenspiegel bevestigde, naar voren gerichte Autopilot-camera gebruikt om beelden op te nemen van wat direct voor de auto gebeurt. Deze functie is dan ook niet geschikt om op te nemen wat er bijvoorbeeld aan de zijkanten van de auto’s gebeurt.

Honden

Op Twitter liet Musk ook weten dat er volgende week een zogeheten ‘hondensysteem’ aan komt. Dat zorgt ervoor dat bijvoorbeeld in de auto achtergebleven honden op een warme dag niet te maken krijgen met oplopende temperaturen. De functie moet de temperatuur in het interieur voor uren op een veilig niveau houden. Hiervoor worden de accu’s van de Tesla’s aangesproken.