Tesla verdient honderden miljoenen euro's aan de verkoop van CO2-rechten aan andere autofabrikanten die moeite hebben om schone auto's te ontwikkelen.
Volledig scherm
Tesla verdient honderden miljoenen euro's aan de verkoop van CO2-rechten aan andere autofabrikanten die moeite hebben om schone auto's te ontwikkelen. © EPA

Tesla maakt weer winst dankzij de vieze diesels van Fiat

Het is Elon Musk weer gelukt. Voor het vierde kwartaal op rij maakt zijn Tesla winst. Ironisch genoeg kwam zijn bedrijf niet in de zwarte cijfers vanwege het maken van elektrisch auto's, maar doordat Fiat nog altijd veel vieze auto's verkoopt. Tesla verdient honderden miljoenen euro's met de verkoop van emissierechten aan Fiat-Chrysler.

 1. ‘Waarom geldt er niet dezelfde maximumsnelheid voor personenauto’s én vrachtwagens?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom geldt er niet dezelfde maximum­snel­heid voor personenauto’s én vrachtwa­gens?’

  ,,We rijden nu al een tijdje overdag 100 km/u op de snelweg. Ik vind het heerlijk ontspannend en merk dat er ook minder files zijn. Maar wat wel opvalt: vaak stroopt het verkeer op als er een vrachtwagen opdoemt. Die mag maximaal 80 km/u. Waarom niet gekozen voor één maximumsnelheid (100 of 90 km/u) voor álle voertuigen, zodat het allemaal nog beter doorstroomt?” vraagt lezer Ad Maas.
 1. Zware buien trekken weg, af en toe zon tussendoor
  Play

  Zware buien trekken weg, af en toe zon tussendoor

 2. Zo ziet het Witte Huis eruit met kerst
  Play

  Zo ziet het Witte Huis eruit met kerst