Een Tesla Model S in de showroom. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een Tesla Model S in de showroom. Foto ter illustratie. © REUTERS

Tesla Model S vliegt in brand in garage

In een Tesla-garage in San Francisco is een Model S in brand gevlogen. Dat meldt de brandweer van San Francisco op Twitter. Het vuur kon gedoofd worden en het voertuig werd uit de garage verwijderd. In een verklaring aan de nieuwssite Business Insider laat Tesla weten dat er voorlopig geen bewijs is dat de brand veroorzaakt werd door een probleem met de wagen zelf.

De brandweer zag rook bij het rechter achterwiel van de wagen, die op dat ogenblik niet werd opgeladen. Het vuur kon gedoofd worden en de garage liep geen schade op.

Volgens een woordvoerder van Tesla is er voorlopig geen aanwijzing dat de brand werd veroorzaakt door problemen met het voertuig. ,,Tesla-auto’s hebben gemiddeld tien keer minder kans om vlam te vatten dan benzinewagens’’, aldus de woordvoerder. ,,In dit geval hebben we geen informatie ontvangen die erop wijst dat het vuur het gevolg was van problemen met de wagen zelf. We zijn er echter van overtuigd dat zelfs tien keer minder kans op brand voor elektrische voertuigen te veel is en we willen zo dicht mogelijk bij nul komen.’’

Vorige maand vatte een andere Tesla Model S nog vlam in Shanghai. De autoproducent deelde toen via Weibo, een Chinees sociale medianetwerk, mee dat het de zaak onderzocht.

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”