Tesla onderzoekt ontploffende auto China

videoTesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo.

,,Nadat we op de hoogte zijn gesteld van dit incident in Shanghai hebben we er direct mensen heen gestuurd", laat Tesla weten in een verklaring. ,,We staan in contact met de autoriteiten en proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen." Volgens de autofabrikant is niemand gewond geraakt.
Op de beelden van de bewakingscamera is te zien hoe de Tesla aan de onderkant begint te roken. Enkele seconden later explodeert de auto. De video van de ontploffende auto werd al snel veel bekeken op Weibo. Meer dan vijf miljoen mensen hebben de beelden inmiddels bekeken.

Tesla onderzoekt ontploffende auto China
Volledig scherm
Tesla onderzoekt ontploffende auto China © videostill
Volledig scherm
© REUTERS
  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”