Tesla-rijder zet autopilot aan en kruipt op bijrijdersstoel

Een Britse automobilist vertrouwde zijn Tesla zo zeer dat hij zelf niet eens meer achter het stuur wilde zitten. Medeweggebruikers plaatsten een filmpje van de lege bestuurdersstoel op sociale media en nu moet de man boeten voor zijn vertrouwen in Tesla.

Volgens de BBC reed Bhavesh Patel met zo’n 60 kilometer per uur op een autoweg ten noordwesten van Londen. Hij zette de automatische piloot van zijn Tesla S 60 aan en ging op de bijrijdersstoel zitten (in Engeland aan de linkerkant). Volgens de makers van de elektrische auto is het de bedoeling dat automobilisten ook zelf achter het stuur blijven zitten.

Daar dacht de 39-jarige Brit dus anders over. Het filmpje van zijn Tesla-stunt verscheen op sociale media voordat de politie er lucht van kreeg. In zijn verhoor zei de bestuurder dat het inderdaad ‘gekkigheid’ was wat hij deed, maar dat zijn auto nu eenmaal in staat is tot ‘iets geweldigs’. Patel vond dat hij pech had dat hij gepakt werd.

De politie dacht daar anders over: ‘Wat Patel heeft gedaan is vreselijk onverantwoord, en had zomaar verkeerd af kunnen lopen.’ Hij is veroordeeld voor roekeloos rijden. De man is anderhalf jaar zijn rijbewijs kwijt, moet 100 uur taakstraf doen en een boete van 1800 pond betalen. 

Volledig scherm
2017-07-03 09:36:17 epa06063952 A undated handout photo made available by Tesla Motors on 03 July 2017 shows Tesla Model 3 in black. The all-electric Model 3 was unveiled on 31 March 2016. According to a tweet by Elon Musk, CEO of Tesla Inc., Model 3 passed all regulatory requirements for production and is expected to be rolling off production line this week. EPA/HANDOUT HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES © EPA