Lego-Tesla.
Volledig scherm
Lego-Tesla. © Motor1.com

Tesla's Cybertruck is de gemakkelijkste Lego-auto ooit

De onthulling van Tesla's Cybertruck zorgde voor veel reacties. De auto werd veelvuldig vergeleken met onder meer computerspel Minecraft en Lego. Uiteraard liet het eerste Lego-model niet lang op zich wachten.

De Cybertruck Lego-creatie op deze foto's is gemaakt door de Amerikaan Peter Blackert, die de foto's op zijn Flickr-account heeft geplaatst. Hoewel er meer Lego-creaties van de Tesla-truck zullen volgen, valt volgens website Motor1.com het vakmanschap van dit exemplaar niet te ontkennen.

Lego-Tesla.
Volledig scherm
Lego-Tesla. © Motor1.com

Blackert bouwde namelijk bijvoorbeeld de elektrische ATV die tijdens de lancering van de Cybertruck werd gepresenteerd. Het schaalmodel past bovendien precíes in de achterbak van de Tesla. De Lego Elon Musk oogt ook cool. Nu alleen nog even twee gaten maken in de zijramen en het beeld is compleet.

Lego-Tesla.
Volledig scherm
Lego-Tesla. © Motor1.com

Hoewel de Cybertruck er op het eerste model simpel uitziet en de vormen van de auto doen vermoeden dat de Tesla eenvoudig na te maken is met Lego, lijkt deze creatie nog redelijk ingewikkeld. Anderen hadden minder steentjes nodig om een model van de Cybertruck te maken. Het is niet bekend of en wanneer Lego zelf met een exemplaar op de markt komt.

Bekijk hieronder de lancering van de Cybertruck.

Lego-Tesla Cybertruck.
Volledig scherm
Lego-Tesla Cybertruck. © Reddit