Volledig scherm
Een Tesla Model 3 © AFP

Tesla snijdt na ‘uitdagendste jaar in historie’ hard in personeel

Tesla ontslaat 7 procent van zijn vaste werknemers. Zo hoopt de elektrische autobouwer de kosten te verlagen en de nieuwste Model 3-sedan goedkoper te leveren. Er werken bij het concern ongeveer 45.000 mensen.

Het bedrijf van charismatische topman Elon Musk blijft verder, naast het resterende vaste personeel, werken met alleen zijn belangrijkste tijdelijke arbeidskrachten en toeleveranciers. 

Met de stappen wil Tesla de kosten verlagen, zodat het bedrijf Model 3 goedkoper kan leveren. Ook moet in de komende tijd de productie van de Model 3-sedan worden versimpeld, zodat er meer auto’s van de band kunnen lopen.

Musk maakte het nieuws in een interne memo bekend. Volgens de ceo was 2018 ,,het meest uitdagende jaar uit de historie.’’ Musk zei dat Tesla in het laatste kwartaal van vorig jaar een winst in de boeken heeft gezet, maar iets minder dan een verslagperiode eerder. 

Ook SpaceX saneert

Een ander bedrijf van Musk, ruimtevaartbedrijf SpaceX, gaf onlangs ook aan naar een ‘slankere organisatie’ te gaan. Volgens ingewijden tegen persbureau Reuters en The Los Angeles Times, moet hier ruim 10 procent van ruim 6000 medewerkers op zoek naar ander werk.