Volledig scherm
De Model 3 wordt gebouwd in de Tesla-fabriek in het Californische Fremont, vlakbij San Francisco. © Tesla

Tesla stopt productie Model 3

Tesla zet de productie van zijn nieuwe Model 3 zes dagen stil. Volgens Tesla is de productiestop bedoeld voor technische aanpassingen, waarna het bouwen van de auto's sneller moet gaan. Maar op de beurs van New York is gereageerd met een koersdaling van 3,3 procent.

De productie wordt van 26 tot en met 31 mei stilgelegd, zegt persbureau Reuters uit betrouwbare bronnen te hebben vernomen. Tesla kampt al lange tijd met productieproblemen van het nieuwe, compacte model waarop alle hoop voor de toekomst is gevestigd. De productie loopt ernstige vertraging op en de beloofde aantallen worden bij lange na niet gehaald. Hierdoor moeten ook Nederlanders die de Model 3 (met een forse aanbetaling) besteld hebben, nog tot minimaal volgend jaar wachten op hun auto.

'Niet cool'

Enkele dagen geleden moest Tesla-topman Elon Musk nog verantwoording afleggen op een conferentie van financiële analisten. Hij zei echter weinig tot niets en bestempelde de vragen van de deskundigen als 'vervelend en niet cool'.

Wereldwijd zijn 400.000 auto's van het type Model 3 besteld. Eind volgende maand zouden er 5.000 auto's per maand geproduceerd moeten worden. Maar tot nu toe waren dat er niet meer dan 2.000.

Volledig scherm
De Model 3 moet de eerste 'betaalbare'Tesla worden, maar de exacte prijs voor Nederland is nog niet bekendgemaakt. © Tesla