Volledig scherm
© Tesla

Tesla verlaagt opnieuw prijzen Model 3

Met een nieuwe prijsverlaging  hoopt Tesla de Model 3 in de VS nog beter te kunnen verkopen. Het Amerikaanse merk haalt nog eens 1.100 dollar van de prijs af, waarmee de goedkoopste variant van de Model 3 in de VS 42.900 dollar kost.

Dat is nog altijd niet de beloofde 35.000 waarvoor veel mensen op voorhand hadden ingetekend, maar ook in de VS zijn er financiële voordelen, waardoor de auto volgens Tesla dat bedrag toch aardig benadert. Elon Musk is permanent bezig om te proberen kostenbesparingen te vinden. Eerder dit jaar meldde Tesla ook al kosten te besparen door 7 procent van de voltijdsbanen te schrappen.

Al met al is de Model 3 nu 3.100 dollar goedkoper dan een maand geleden. Of de prijsdaling ook snel merkbaar is in Europa, is nog niet zeker. Volgens Elon Musk betekent een btw-tarief van 20 procent en importtarieven van 10 procent dat een Tesla in Europa zo'n 30 procent duurder is. Tesla verlaagde de prijzen voor alle modellen van het concern. Dit onder meer om een verlaging van de financiële voordelen vanuit de Amerikaanse overheid te compenseren.

Kijk hier alvast naar een voorproefje van de test die AD Auto donderdag publiceert: