Volledig scherm
© Veygo

Tesla: weinig verkocht, maar het meest gegoogeld

Een verzekeringsmaatschappij heeft onderzocht welke automerken het meest in Google worden gezocht. De uitkomst voor Nederland is verrassend: Tesla, nota bene een van de minst verkochte merken in ons land, blijkt het populairst.

Veygo, een Britse autoverzekeringsmaatschappij, heeft per land uitgezocht naar welk automerk het meest wordt gezocht in de zoekmachine van Google. Toyota blijkt wereldwijd het meest ingetikte merk en scoort het hoogt bij 57 van de 171 onderzochte landen. BMW en Mercedes vullen het podium aan met respectievelijk 25 en 23 landen. 

Ook opvallend: Tesla wordt het meest gezocht in zeven landen, waaronder China en Nederland. Onze buurlanden zijn vooral geïnteresseerd in Mercedes-Benz, dat in België, Duitsland én Groot-Brittannië bovenaan staat. Ook opvallend: in Centraal-Amerika zijn ze blijkbaar gek op Lamborghini en in Italië is het geen Ferrari, Fiat of Alfa Romeo, maar nota bene Volkswagen waar het meest op wordt gezocht. 

Klik hier om de wereldkaart van het onderzoek in hoge resolutie te bekijken. Alle data van de analyse, over een periode van een jaar, zijn hier terug te vinden in een Google Sheets-document.