Volledig scherm

Tesla zet camera's in om omgeving auto in de gaten te houden

Tesla brengt binnenkort een zogeheten Sentry Mode uit. Deze modus zorgt ervoor dat verscheidene camera’s worden gebruikt om een beeld van 360 graden rondom de auto op te nemen.

Topman Elon Musk bevestigde de komst van deze modus in een reactie op een Tesla-bezitter die een deuk in zijn Tesla ontdekte, die vlakbij de naar achteren gerichte camera zat. Het is de bedoeling dat voor de Sentry-modus de acht camera’s rondom worden gebruikt, waar alle Tesla’s sinds 2016 van voorzien zijn. 

De nieuwe modus is volgens Tweakers in feite een uitbreiding van de al bestaande TeslaCam-functie. Bij die functie wordt een enkele, boven de binnenspiegel bevestigde, naar voren gerichte Autopilot-camera gebruikt om beelden op te nemen van wat direct voor de auto gebeurt. 

Met de nieuwe Sentry Mode moeten ook camera’s inzetbaar worden waarmee de zijkanten en de achterkant van Tesla’s in beeld worden gebracht, wat neerkomt op een soort bewakingscamerafunctie die een beeld van 360 graden vastlegt. Of de beelden bij de Sentry-modus ook op een stick worden opgeslagen of anderszins, is onduidelijk.