Volledig scherm
© VW

Tiguan-rijder daagt VW voor de rechter om sjoemelschandaal

Een Duitse eigenaar van een Volkswagen Tiguan heeft het VW-concern voor de Duitse federale rechtbank gedaagd. Tot nu toe heeft Volkswagen het met alle klagers op een akkoord kunnen gooien.

Dat meldt het Duitse magazine Automobilwoche. De affaire is aan het licht gebracht door de krant Süddeutsche Zeitung en kan grote gevolgen hebben voor Volkswagen. Wanneer het Duitse federale gerecht beslist in het voordeel van de ontevreden VW Tiguan-rijder, dan zou dat een precedent met een ongekend sneeuwbaleffect creëren voor alle lopende zaken, aldus het Duitse blad.

Het zou zelfs getroffen klanten, die tot op heden op de achtergrond zijn gebleven, kunnen stimuleren om zelf ook VW aan te klagen. Volkswagen zou de ontevreden Tiguan-eigenaar inmiddels een 'aantrekkelijke compensatie' hebben geboden om te voorkomen dat de zaak voor de rechter komt. Volgens Automobilwoche bestudeert de Tiguan-rijder het aanbod. 

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/