Volledig scherm
Jan Peter Balkenende tijdens de start van de elektrische rally. © ANP

Topbestuurders en BN'ers de weg op in elektrische auto's

Vandaag rijdt een stoet aan elektrische auto's Amsterdam binnen. De honderden auto's zijn vanochtend rond 10.00 uur vertrokken uit Zaandam, in het kader van een elektrische rally.

Volledig scherm
De Burton Electric doet ook mee. © ANP

De speciale rally op World Environment Day is een initiatief van de Stichting Professional Passionates, die het bedrijfsleven probeert te motiveren een duurzamer beleid te voeren.

Van Jan Kees de Jager tot Hanna Verboom
Achter het stuur zitten honderd topbestuurders en BN'ers. Na 100 kilometer arriveren ze bij het Amsterdamse Science Centre Nemo, naar verwachting rond 17.00 uur.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager en oud-premier Jan Peter Balkenende zijn van de partij, evenals de actrices Froukje Jansen en Hanna Verboom, presentator Beau van Erven Dorens en oud-coureur Jan Lammers.

Bijzondere elektrische voertuigen

Autoliefhebbers kunnen hun lol op. Tot de elektrische voertuigen die meerijden behoren namelijk een aantal bijzondere exemplaren. Zo is de Burton Electric te bewonderen, de duurzaamste sportwagen ter wereld en de Mercedes e-Wolf, die bekend staat als 'een spectaculair vormgegeven bolide' van de Duitse autofabrikant.