Volledig scherm
© BBC

TopGear-presentator crasht met Porsche 911

Top Gear’s Chris Harris (43) is met een Porsche 911 op een pick-up geknald, die bezig was om te keren op de weg. Er zijn geen gewonden gevallen.

Er zijn weinig details bekendgemaakt, maar BBC News meldt dat het incident gistermiddag plaatsvond in de buurt van het plaatsje Tintern in Wales rond 13:30 lokale tijd. Volgens de BBC reed Harris tegen de pick-up toen deze bezig was om te keren op de weg. 

Volledig scherm
© BBC

Een getuige zei dat de Porsche tegen de zijkant van het voertuig botste. Niemand raakte gewond bij de crash, maar uit foto’s blijkt dat de 911 zwaar beschadigd raakte. Onder meer de voorbumper, het voorspatbord en de voorklep werden vernietigd. Het is niet bekend of het hier al ging om de nieuwe Porsche 911 die binnenkort officieel wordt onthuld. Chris Harris werkt sinds 2016 bij TopGear als presentator.

Volledig scherm
© BBC

In een korte verklaring bevestigde een woordvoerder van Top Gear de crash door te zeggen: ,,We kunnen melden dat Chris Harris eerder vandaag betrokken was bij een auto-ongeluk in Wales terwijl hij werkte aan een item voor Top Gear-magazine. Chris, zijn passagier - naar verluidt een medewerker van het tijdschrift TopGear- en de chauffeur van de andere auto bleven ongedeerd.”

Volledig scherm
De Rimac waarmee Richard Hammond over de kop sloeg, brandde geheel uit.

Het is niet het eerste incident bij TopGear. De beroemdste crash vond tien jaar geleden plaats. Voormalig co-presentator Richard Hammond verloor met ongeveer 480 km/u de macht over het stuur in een dragster. Bij The Grand Tour was hij betrokken bij een ander ernstig ongeluk tijdens het rijden in de elektrische Rimac Concept One. Hammond verloor de controle over het voertuig en vloog ongeveer 30 meter van de top van een heuvel voordat hij de weg eronder raakte, waarna de auto in brand vloog. Hammond brak zijn knie en moest geopereerd worden.

  1. Een emoji op je kentekenplaat: in Australië mag het

    Een emoji op je kenteken­plaat: in Australië mag het

    In Australië zijn vanaf 1 maart emoji's op kentekenplaten van auto's officieel toegestaan. In Queensland zijn de nieuwe nummerborden te bestellen, met keuze uit vijf verschillende smileys. Je kan kiezen tussen een emoji die een knipoog geeft, een zonnebril draagt, eentje die hartjes als ogen heeft, een die breeduit lacht of een die glimlacht. De gepersonaliseerde kentekenplaten kosten 500 Australische dollar, omgerekend ongeveer 315 euro.
  2. Elektrische auto zorgt voor recordomzet in autoverkoop

    Elektri­sche auto zorgt voor recordom­zet in autover­koop

    Vorig jaar steeg de omzet bij de verkoop van nieuwe auto’s tot een record van ruim €15 miljard. Bijna 12 procent van de omzet kwam uit de verkoop van volledig elektrische auto’s, blijkt uit analyse van ING. Ook in 2019 zet de opmars van elektrische aandrijving stevig door. Het marktaandeel volledig elektrisch steeg van 2,3 procent in januari 2018 naar 5,2 procent in januari 2019. Vooral zakelijke rijders kiezen er steeds vaker voor.