Volledig scherm
In het hoofdgebouw op het circuit is de trouwzaal gerealiseerd © Ampnet

Trouwen in de Groene Hel: dit jaar kan het

Duitsland heeft er een nieuwe en wel heel bijzondere trouwlocatie bij: de Nürburgring, oftewel de Groene Hel. Het racecircuit wordt wereldwijd door coureurs én autofabrikanten beschouwd als de allergrootste uitdaging. 

De gemene bochten dagen 's werelds grootste sportwagenmerken uit om er hun nieuwste en vooral snelste modellen een nieuwe rondetijd neer te laten zetten. Met als absolute hoogtepunt de beruchte Nordschleife. Dit jaar zijn voor het eerst ook trouwparen welkom, in een speciaal daarvoor ingerichte trouwzaal op het circuit, pal naast de start en finish.

Vooralsnog zijn slechts twee dagen aangewezen voor de trouwplechtigheden: op de vrijdagen 12 juli en 11 oktober. Niet toevallig zijn dat ook de dagen waarop de raceteams van het kampioenschap lange afstand racen hun auto's testen: brullende motoren gegarandeerd. Dat goed getrainde coureurs dan over het asfalt gaan is misschien maar goed ook. Op andere dagen van het jaar mogen immers gewone automobilisten tegen betaling het circuit op. Dat leidt maar al te vaak tot flinke crashes en het is natuurlijk niet leuk om daarvan getuige te zijn op je trouwdag. 

Bekijk hieronder een video-compilatie van de talloze crashes die vorig jaar op het circuit plaatsvonden.

Volledig scherm
De Nürburgring: geliefd bij autofabrikanten en coureurs, maar gewone automobilisten mogen er tegen betaling ook op © Ampnet